Sanoittaja Juha Hautaluoma

Sanoituksia ja sutkautuksia olen kirjoittanut pienen ikäni. Koulutusta kirjoittamiseen olen saanut Helsingin yliopistosta ja Vexi Salmen kurssilta. Tämä kaikki on tapahtunut sata vuotta sitten. Paras sanoittajan opas on Unto Kupiaisen lyhyt runousoppi. Tekniikka pitää olla kunnossa, jos tehdään tosissaan. Se on minun mottoni.

Mariamille olen tehnyt reilun kymmenkunta sanoitusta. Hän on erinomainen melodikko, joka luo sävelmiä, joissa on selkeä ranka, joten niitä on helppo sanoittaa. Ainakin näin teknisesti. Mariamilla on lähes aina näkemys, mistä laulu kertoo. Hän heittelee minulle avainsanoja ja minä teen tekstin. Yhteistyö sujuu kuin valssi kesällä. 

Tälle levylle sain kaksi sanoitusta: Kesäyö ja Sielun laulu. Edellinen paljastaa heräävän rakkauden tuntoja ja jälkimmäinen toteaa ihmiselämään rinnastettavia elementtejä. Olen ylpeä kummastakin laulusta taiteilija Mariam Sandhun kanssa. Jotakin kaunista on taas saatu aikaan.

Juha Hautaluoma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s