Piisiä pukkaa lakeurelta

Voisin kuvitella sopeutuvani hyvin erilaisiin maisemiin ja elinympäristöihin. Mutta vaikka kuinka kauniissa paikoissa vierailisin, jokin näillä viimaisilla ja tasaisen tylsillä lakeuksilla vetää puoleensa. Soon vaa niin kotoosaa, ku siihen on kasvanu.

Eihän täältä löydy kukkuloita, eikä järviäkään ole kuin ittetehtyinä. Mutta yksi näky on vahvana mielessä. Kyrönjoki. Se on virrannut kautta aikojen ja se on aina kuitenkin yhtä tuore ja puhutteleva.

Kuva Kyrönjoesta: Johanna Perttilä, Isokyrö

Viime kesänä pulpahti mieleeni tehdä laulu lakeuksilta. Näin mielessäni pellot, maatyöt ja niiden tekijät, pitkät maantiet halki rannikon – niin ja tietenkin joen. Matkasin autossa ja musiikki virtasi mielessäni. Tartuin, kuten yleensäkin, sanelimeeni ja laitoin ajatuksen ja aihion talteen.

Olen valtavan etuoikeutettu saatuani Jukka Kinnusen yhteistyökumppanikseni musiikin tekemiseen. Jukka on moniosaaja -kitaristi. Hän löytää ne tunnelmat, joita haen ja loihtii taustat vielä paremmiksi kuin osaisin niitä kuvitellakaan. Niin kävi myös tämän kappaleen kohdalla. Jukan kitara laulaa joen virrasta.

Tänä vuonna 2021 olen saanut mahdollisuuden tehdä musiikkia myös monien uusien ihmisten kanssa ja myös muiden laulettavaksi. Olen jo jonkin aikaa seurannut teuvalaisen Juho Rintarunsalan sanoitustöitä ja vaikuttunut niiden puhuttelevista ajatuksista. Pyysin laululleni sanoja Juholta. Syntyi Oodi joelle. Sanoissa on jotain harrasta ja ajatonta. Silti arkista, vaikka pyhää.

Kappaleen laulaa lämmin, rauhoittava ja vahva miesääni, Juha Hautaluoma. Juhan ääni sopii tangon ja iskelmän lisäksi niin hulluttelevaan kuplettimusiikkiin kuin jazzkappaleisiinkin. Oodi joelle on kuitenkin vielä jotain aivan muuta. Se on countrya Suomen villistä lännestä! Kappale sopii mielestäni Juhalle erinomaisesti. Kuunnelkaa vaikka itte, jahka Oodi joelle julkaistaan 23.4.2021.

Levyn kannen kuva on Ravadaskönkäältä, Lemmenjoelta. Sanoituksen joki sopii Kyrönjoen lisäksi myös muihin jokimaisemiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s