Haitaritaiteilija Heikki Salli

Emon maa -levyllä soi haitari Sielun laulu-nimisessä kappaleessa. Raidan soittaa haitarivirtuoosi Heikki Salli. Näin hän kirjoittaa soittamisestaan:

Olen saanut ensimmäisen haitarin syliini jouluna 1979 ollessani reilu 2-vuotias. Eihän siitä vielä silloin mitään irti saanut mutta into harjoittelemiseen oli kova. Isän ja varsinkin sedän esimerkkiä seuraten aloin jo varsin nuorena soitella tuttuja kappaleita korvakuulolta.

Vuonna 1987 minua alkoi opettaa jurvalainen dir. mus. Reino Hietamäki. Reinon opetuksessa olin n. 16-17 vuotiaaksi saakka. Vuonna 1995 voitin Teuvan Speleissä tämmäyksen (säestyksen) suomenmestaruuden.

Heikki Salli

Haitarin kanssa olen mennyt keikalle minne on pyydetty. Joitakin kokoonpanojakin on matkanvarrelle mahtunut mutta pääasiassa olen tehnyt keikkaa yksin esim. harjannostajaiset, syntymäpäivät, häät ja olenpa soittanut haitaria parissa hautajaisissakin. Myös säestyskeikat ovat minua työllistäneet ihan mukavasti.

Soitan vanhaa tyypillistä suomalaista haitarimusiikkia, tanssimusiikkia ja hieman iskelmääkin. Jazz on minulle lähellä sydäntä ja sitä mielelläni soitan haitarilla jos saan itse valita tyylin.

Oli mukavaa lähteä Mariamin Emon maa-projektiin. Aluksi minua hieman hirvitti että mitähän tästä tulee ja kuinka tällainen humppahanuristi selviää tälläisestä vähän erikoisemmasta urakasta. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja olen kiitollinen Mariamille että hän reilusti sanoi mitä ja kuinka haluaa soitettavan. Hän myös sanoi suoraan jos ei joku kohta häntä miellyttänyt. Minä sitten yritin toteuttaa hänen toiveensa parhaani mukaan.

Kyllä kannatti lähteä mukaan!

Heikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s