UMK2020

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Rohkaistuin. Osallistuin tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailuun omalla sävellykselläni. Sydämelleni nousi eräänä huhtikuun iltana laulu, jossa tunsin voimaa. Se soi pianon äärellä kuin valmiiksi annettuna.

Kuulin siinä tunturipurojen solinan, suomalaismetsien huminan sekä alkuvoimaisen rumpurytmin. Mieleeni  virisi halu kertoa kauniista, puhtaasta luonnosta ja sen tärkeydestä, rummuttaa ajatukseni merten taa. Uskon, että aihe ja huoli ympäristöstä ja sen vaalimisesta jälkipolvillemme on yhteinen.

Siskoni Nadia Paavola on taitava ja monipuolinen kirjoittaja. Kuultuaan sävelmäni ajatuksineen hän sai heti sille sanat. Kappaleemme sai nimekseen Emon maa.  Sain soittajiksi Duo Roosin eli pianisti Anna Hytösen ja sellisti Tuomas Roosin. Uniikki, itsetehty rumpu löytyi taiteilija Mirjam Silvenin kokoelmista Vaasasta.

Levytimme Emon maan Laihialla Noisy Silence Studiolla kesän 2019 aikana. Soitimme kaikki triona samanaikaisesti. Annoimme tempon kiihtyä luonnolliseen tapaan. Luonnon ääniin haettiin soundeja erilaisista sadeputkista ja lyömäsoittimista. Halusimme äänimaailmasta mahdollisimman aidon, luonnollisen.

Ei. Emme päässeet jatkoon. Ehkä aidot soittimet eivät ole enää muodissa. Haluan kuitenkin julkaista vielä tänä keväänä Emon maani, sillä tunnen siinä edelleen voimaa. Haluan laulaa maan voimasta, kauneudesta ja tärkeydestä.

Projektiamme varten otettiin viime kesänä paljon kuvia, jotka pyörivät yllä diaesityksenä. Kameran takana oli kuvaaja Jarkko Laine. Emon maa -kappaleen taustalle pyysin myös kuvaaja Jukka Risikolta kuvasarjaa Suomen luonnosta. Odotan, että saan esitellä teille tämän kappaleen vielä lähiaikoina.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s