Minne kuljenkaan-single

Ennenjulkaisematon foksi

Mariam Sandhu on saanut levytettäväkseen ennenjulkaisemattoman Toivo Kärjen säveltämän kappaleen Minne kuljenkaan.

mariam_sandhu_mk16med

– Tämä kappale tuli minulle Toivo Kärjen 100-v. juhlajuhlakonserttien myötä. Olimme esittäneet Toivo Kärjen lauluista ja elämästä koostuvia Lauluni aiheet -konsertteja Juha Hautaluoman ja pianisti Pekka Pitkäkosken kanssa. Kärjen poika Kalervo kirjoitti juuri elämäkerrallista kirjaa isästään ja kävi konsertissamme. Konsertin nähtyään hän lähetti minulle ennenjulkaisemattoman isänsä sävellyksen. Katsoessani nuottia, kuulin siinä Kärjen svengaavan foksirytmin. Sanoituksen oli tehnyt Junnu Vainio, joka teki kappaleesta myös erityisen kiinnostavan, kertoo laulajatar Mariam Sandhu.

Toivo Kärjen poika, Kalervo Kärki kertoo kappaleen taustasta:
– Isäni nuottikustantamo X-Sävel julkaisi foxista Minne kuljenkaan vuonna 1968 painetun nuotin. Kappale oli siis tarkoitus levyttää, ja levynumerokin nuotissa on: CBS 3647, laulajana Kari Häme. Jostakin syystä levytys ei toteutunut, tai se meni pilalle. Levy ei ilmestynyt, ja tiedossa ei ole minkäänlaista äänitettä. Lähetin nuotista kopion Mariam Sandhulle. Kyseessä on siis ensilevytys. Tiedoksi vielä, että vuonna 1963 Vieno Kekkonen ja Four Cats levyttivät samannimisen käännöskappaleen, mutta kyseessä on aivan eri laulu.

Näin nuotti siis löysi tiensä Mariamille, joka kertoo projekstista lisää:
– Ehdotin kevättalvella 2015 Kalevi Puontille kappaleen levyttämistä ja projekti pyörähti käyntiin. Asko Luomala teki kappaleeseen taustan, jossa kuului onnistuneesti se sama tarttuva svengi, jonka nuotille kirjattuna mielessäni kuulin. Vaikka sanoituksessa on vähän jätkämäisen kulkurin tunnelmaa, sopii se mielestäni hyvin naisen laulettavaksi. Kappaleessa on letkeä, hyvä tunnelma, joka saa jalan vipattamaan. Nyt levytetty laulu tekee kunniaa yhdelle maamme tärkeimmälle iskelmäsäveltäjälle hänen 100-vuotisjuhlansa päätteeksi.

(Magnummusicin uutissivulta)

Voit kuunnella uuden pöytälaatikkokipaleen Media -välilehdeltä.

2 kommenttia artikkeliin ”Minne kuljenkaan-single

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s